Wine & Soul - Quinta da Manoella

Wine & Soul - Quinta da Manoella

De Douro is ongetwijfeld de meest tot de verbeelding sprekende wijnregio van Portugal. De natuur is er imposant, de door de mens aangelegde wijnterrassen evenzeer. Al sinds de 18de eeuw wordt er bovendien de wereldberoemde portwijn geproduceerd. Het belang van die versterkte zoete wijn verklaart meteen waarom de Douro pas recent ook erkenning geniet voor de kwaliteit van zijn niet-versterkte witte en rode wijnen.
Omdat het project van niet-versterkte wijnen vrij jong is, valt er voor liefhebbers echter heel wat te beleven. Met elke oogst komen er nieuwe boeiende wijnen bij en door de schier eindeloze rijkdom van de Douro – zowel qua druivenrassen als qua variatie in bodem en klimaat - zal daar niet snel een einde aan komen.


In 2001 maakten Sandra Tavares & Jorge Borges hun eerste Pintas. Ze hadden toen al een aantal jaren ervaring als wijnmakers in dienst van andere producenten maar wilden ook hun eigen expressie van de Douro creëren.
Ze kozen daarvoor een inmiddels bijna 100 jaar oude wijngaard in de Pinhão vallei (Vale de Mendiz). Dit perceel is met z’n zuidelijke oriëntatie ideaal gelegen om de krachtige, intense stijl van wijn te produceren die Sandra en Jorge voor ogen hadden.

Kort na de eerste Pintas volgde ook een witte wijn. Die kreeg de naam Guru. De druiven voor die wijn zijn afkomstig van een meer dan 50 jaar oude wijngaard en leveren een volle, kruidige witte wijn op.
Zowel met Pintas als Guru oogstten Sandra en Jorge internationaal snel heel veel succes.

Bekijk hier de volledige prijslijst

Wine & Soul - Quinta da Manoella
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x