Lola 2018

Lola 2018

Lola 2018

Rosé, 74% Mandilaria, 26% Cabernet Sauvignon, 0,4g/L Aleppo Pine Resin

info Meer info

€ 9.20 /fles

PGI Attica (Attiki - Mésogée) (Centraal Griekenland) - Aoton Winery - Lola, Retsina 2018

Klei en zandgronden, licht alkalisch, nachtelijke oogst. De druiven worden ontrist en onmiddelijk geperst in een 'basket press' (vertikale pers) om zo snel mogelijk de most te laten vergisten op basis van de wilde gisten afkomstig van de wijngaard. Tijdens deze alcoholische fermentatie wordt er 0,4g/L  Aleppo pijnboomhars (traditioneel met de hand verzamelt in de bossen van Kouvaras in Oost-Attica) toegevoegd. Nadien volgt een rijping op de gisten met regelmatige batonnage gedurende 8 maanden.

Wat betekent "Lola", blijkbaar duidt dit in Griekenland op een wat ouder dametje die wat gek overkomt. Misschien wel daarom dat deze wijn perfect in het aanbod van El Vino Loco past


Simonne Wellekens in De Standaard Magazine van 9 oktober 2021, "Wat drink je bij kip met honing?"

"Naar bosaardbeitjes geurende wijn uit Centraal-Griekenland. Hoewel je niet meteen aan dit type wijn denkt, blijkt het plaatje toch te kloppen. De geur van hars is subtiel en delicaat, een fijne rosé uit Mesogeia, tussen Athene en de oostkust van Attica.Tonen van gekonfijt fruit, marascinokers, den en wat specerijen volgen in de neus. In de mond ontwikkelt zich een fluwelige textuur met sappige zuren, gekonfijte vruchten, wat citroenschil, een delicieuze ondertoon van hars en een einde van rode neusjes. Een uitsekend product in zijn genre."

close
  • {{ error_message }}
  • {{ product.amount }} x {{ product.description }}

Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}

Lola 2018

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x