El Vino Loco @ Portugal
NIEUW - Bairrada - Quinta das Bageiras
Nieuw - Quinta das Bageiras Branco 2019
Wit, Bical
€ 9.90 /fles
Nieuw - Quinta das Bageiras Tinto 2017
Rood, Baga & Touriga, deels op hout, deels op inox
€ 10.40 /fles
Nieuw - Quinta das Bageiras Reserva Tinto 2017
Rood, Baga & Touriga, traditioneel in open gistingskuipen met actieve extractie, rijping op gebruikte houten vaten
€ 15.30 /fles
NIEUW - Douro - Carm
NIEUW - CARM Formiga 2016 - Bio
Rood, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional, 8 maanden, deels op inox, deels op houten vaten (Franse en Amerikaanse eik)
€ 10.60 /fles
NIEUW - Vinha do Bispado Tinto 2019
Rood, 40% Touriga Nacional, 30% Tinta Roriz, 30% Touriga Franca
€ 7.70 /fles
NIEUW - Tras-O-Montes - Menina d'Uva
Nieuw - Palomba, Menina d'Uva 2019
Rood, 90% Negreda, 10% andere (Uva de Rei, Moscatel Preta, Moscatel Roxo…) 100% natuurlijk!
€ 19.60 /fles
Nieuw - Ciste, Menina d'Uva 2019
Rood, 70% Bastardo Preta & Negreda, 30% Malvasia, Bastardo Branco, Formosa…, 100% natuurlijk!
€ 18.60 /fles
Vinho Verde - Anselmo Mendes
Muros Antigos Vinho Verde 2019
Loureiro, Avesso, Alvarinho
€ 8.90 /fles
3 Rios 2019
Alvarinho, Loureiro, Avesso
€ 9.30 /fles
De Vinho Verde wordt doorkruist door 3 grote stromen die richting oceaan lopen. Aan elke stroom staan de oevers beplant met wijnstokken en elke vallei heeft z'n dominant druivenras. Aan het laatste stuk van de Douro domineert Avesso, in de Lima-vallei is vooral Loureiro te vinden en aan de Minho overheerst Alvarinho.
Muros Antigos Alvarinho 2019
100% Alvarinho, lange fermentatie bij lage temeraturen 14°-20°C, 6 maanden op de fijne gisten
€ 15.00 /fles
DOC Vinho Verde Alvarinho Monção and Melgaço, graniet bodem
100% Alvarinho, lange fermentatie bij lage temeraturen 14°-20°C, 6 maanden op de fijne gisten
Pardusco, Verde Tinto 2015
Vinhão, Pedral, Brancelho, Borraçal
€ 9.30 /fles
Vinho Verde - Aphros Wine - Biodynamie
NIEUW - PHAUNUS Pet Nat Rosé 2019
Petillant Naturel, Alvarelhão & Vinhão
€ 22.60 /fles
Aphros Ten 2019
Loureiro, schilmaceratie& 2mnd ‘sur lie’, 10% abv (alcohol by volume)
€ 13.20 /fles
Aphros Loureiro 2017
Loureiro, schilmaceratie& 2mnd ‘sur lie’
€ 14.70 /fles
Vinho Verde - Soalheiro
Allo 2018
Alvarinho & Loureiro, 11%abv
€ 11.20 /fles
Alma 2018
Alvarinho & Loureiro
€ 14.80 /fles
Alvarinho 2017
Alvarinho
€ 14.80 /fles
Alvarinho Granit 2017
Alvarinho
€ 16.00 /fles
De druiven voor deze cuvée van Soalheiro zijn afkomstig van hoger gelegen percelen. Voor de regio Melgaço betekent dat boven150m. Vanaf die hoogte rijpen de druiven opvallend trager en kan je wijnen produceren met een zeer mooie zuurgraad die bovendien zeer mineralig proeven. Een iets hogere gistingstemperatuur bevordert nog eens dat effect.
Alvarinho Nature 2016
Alvarinho, volledige alcoholische & malolactische gisting, bio & zonder toevoeging van sulfieten
€ 20.80 /fles
Alvarinho Terramatter 2015
Alvarinho, bio en deels malolactaatgisting in kastanje
€ 20.80 /fles
De druiven voor Terramatter worden vroeger geplukt en de resulterende wijn ondergaat een gedeeltelijke malolactische gisting op kastanjehouten foeders.
Dão - Alvaro Castro - Quinta de Saes
Saes Rosé 2019
Cabernet Sauvignon, Alfrocheiro, Touriga Nacional
€ 10.00 /fles
Dão Alvaro Castro 2017
Touriga Nacional, Alfrocheiro Preto, deels in inox, deels in eiken vaten gedurende 6 tot 12 maanden
€ 12.80 /fles
Saes Estagio Prolongado 2013
Touriga nacional, Alfrocheiro, Jaen, Tinta Roriz 12>18 mnd Franse eik
€ 19.60 /fles
Dão - Casa da Passarella
Dão - Parras Vinhos
Evidencia Tinto 2016
Touriga Nacional, Tinta Roriz e Alfrocheiro, 6 mnd eik
€ 7.50 /fles
Dão - M.O.B. - Moreira, Olazabal & Borges
NIEUW - Lote 3 Branco 2019
Wit, Encruzado, Bical en Malvazia, opvoeding in gebruikte eiken
€ 12.70 /fles
Corujão Tinto 2016 - wordt verwacht
Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro, Jaen, 12 mnd eik
€ 11.30 /fles
Corujão Tinto - Magnum 2016
Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alfrocheiro, Jaen, 12 mnd eik, 150 cl
€ 22.60 /fles
Lote 3 Tinto 2017
Touriga Nacional, Jaen en Alfrocheiro, 16 mnd eik
€ 12.70 /fles
Dão - Antonio Madeira
Antonio Madeira Colheita 2015
Alfrocheiro, Touriga Nacional, field blend, 18 mnd eik
€ 17.10 /fles
Douro - Lavradores de Feitora
Douro - Wine & Soul - Quinta da Manoella (Sandra Tavares & Jorge Borges)
Guru 2018
Gouveio, Viosinho, Rabigato en Códega do Larinho, gisting 4 weken & 5mnd Franse eik
€ 34.10 /fles
Pintas Character 2017
Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, e.a., 18 mnd Franse eik
€ 32.90 /fles
Manoella 2017
Touriga Nacional & Franca, Tinta Roriz & Francisca, 18 mnd eik
€ 18.40 /fles
Wine & Soul, Tawny 10 Years Old
Field Blend, 10y kastanjehouten vaten van 630l
€ 31.10 /fles
Douro - Jorge Moreira (Poeira)
She 2016 - NIEUW
Rood, 100% Touriga Franca, 18 maanden Franse eiken.
€ 32.90 /fles
Dusty 2017
Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, 70% 12 mnd eik
€ 12.40 /fles
Po de Poeira Branco 2016
Alvarinho, Gouveio 50% eik
€ 19.60 /fles
Po de Poeira Tinto 2017
Touriga Franca & Nacional, Tinta Roriz & Cao, 12 mnd eik
€ 19.60 /fles
Poeira 2013 - 2014
Field blend, 18 mnd Franse eik
€ 41.40 /fles
Douro - Quinta do Vale Meão
Vinho Verde & Douro - Luis Seabra
Granito Cru 2018
Alvarinho, in houten foeders, malolactische gisting
€ 25.70 /fles
Xisto Ilimitado Branco 2018
50% Rabigato, 20% Codega, 15% Gouveio, 10% Viosinho, 12 mnd op de gisten
€ 17.40 /fles
Xisto Ilimitado 2017
Field blend, 12 mnd Franse eik, natuur of "Raw"
€ 17.40 /fles
30% Touriga Franca, 20% Tinta Amarela, 20% Tinta Roriz, 10% Rufete, 10% Tinta Barroca, 5% Malvasia Preta, 5% Donzelinho Tinto. 30% van de druiven werd vergist met steeltjes in traditionele open gistingskuipen met een totale maceratietijd van 8 dagen. De rest werd zonder steeltjes vergist in inox met maceratietijd van 25 dagen. 1 jaar op Franse eik.
Bairrada - Caves São João
Espumantes Quinta de Poço de Lobo Brut 2016
Wit, Arinto, Chardonnay, MT-36 mnd lattes
€ 16.00 /fles
Espumante Bruto Branco
Bical, Maria Gomes, Arinto, MT-12 mnd lattes
€ 11.50 /fles
Espumante Bruto Reserva Branco 2016
35% Bical, 20% Chardonnay, 10% Arinto, 35% Maria Gomes, MT-20 mnd lattes
€ 13.60 /fles
Douro, Vinho Verde & Bairrada - Niepoort
Nieuw - Primata 2019
Rood, Touriga Nacional, e.a., 10,50% abv, 100cl
€ 16.50 /fles
Drink Me White Nat' Cool 2018
Blend van lokale rassen, Trajadura, Loureiro, Avesso, … , 100cl
€ 14.80 /fles
Drink Me Nat' Cool Tinto 2018
Baga, 100cl
€ 15.30 /fles
Bairrada - Filipa Pato & William Wouters - Biodynamie
Nossa Calcario Branco 2019
Wit, 100% Bical, gisting deels in houten vaten van 500 liter, deels in inox
€ 28.70 /fles
Reviewed by Mark Squires, Robert Parker Wine Advocate, on the 2015 vintage.
The Branco Nossa Calcário is a single-vineyard Bical that looks impressive. It was aged for 5 months in partly (20%) new French oak and comes in at just 12% alcohol. When I first saw this in Portugal, it seemed nice but mute, not quite as impressive as I hoped it would be in this fine Branco vintage. Retasting it at home a couple of months later showed it blossoming. Now, it was suddenly intense and powerful, not to mention very concentrated for this grape. It simply fills the mouth and takes control of the palate. Laced with stones, steel and a bit of flint, this has a very earthy flavor prole. If you're looking for fruity, this probably won't be it. I was, in fact, a little concerned early on that the flinty notes were a bit too much, but it kept improving while open. With more time in the bottle, it should come into even better balance. It is worth betting on this Branco complex, rather intense and concentrated. It may yet be entitled to an uptick if it comes around the way I suspect it will. It looks like the best white I've seen here.
FP Dinamica Branco 2019
Arinto, Bical
€ 13.60 /fles
FP Dinamica Baga 2019
Rood, 100% Baga
€ 13.60 /fles
Dinamica (DNMC) is gemaakt met druiven van verschillende percelen die elk hun eigen stempel drukken op de Baga-druif. Ze worden apart gevinifieerd en uiteindelijk geblend om een representatieve terroirexpressie van Bairrada te geven.
Nossa Calcário 2017
Rood, 100% Baga, nog enkele flessen beschikbaar.
€ 32.90 /fles
Deels ontrist, gisting in open eiken lagares met pigeage. Rijping in gebruikte pipas en tonel (500-600l).
2017 kreeg een 94+ Parker score.
Espumante 3B Rosé Brut
Baga, Bical, MT-12 mnd
€ 14.40 /fles
Alentejo - Parras Vinhos
Montaria Tinto 2017
Trincadeira, Aragonez, Alicante Bouschet
€ 7.50 /fles
Setubal - José Maria da Fonseca
Setubal - Adega Camolas
Vinho Regional Lisboa - Vitor Claro - Natuur
Colar Branco 2018
Malvasia, spontane gisting, deels op vat, ‘sur lie’ tot botteling, 11% abv
€ 16.00 /fles
Het sap werd geperst zonder voorafgaande maceratie en vergistte zonder toevoeging van enzymen of gisten; 60% vergistte in inox, 40% in oude houten vaten. De wijn werd verder gerijpt in dezelfde recipiënten zonder overheveling. Dat wil zeggen dat de gistresten integraal bij het sap bleven tot de botteling. Zodoende is de wijn in deze jonge fase nog wat reductief. Door de wijn te verluchten, verdwijnt dit.
Colar Tinto 2018
Castelão, spontane gisting, deels op vat, ‘sur lie’ tot botteling, 11% abv
€ 16.00 /fles
De druiven werden vergist zonder enige toevoeging van buitenaf; 50% vergistte in inox en 50% in hout. De wijn verbleef na de gisting in dezelfde recipiënten tot aan de botteling in mei 2019.
Vinho Regional Lisboa - Encosta da Quinta (Humus) - Natuur
Flui 2017
Fernão Pires, Vital, Arinto, Alicante Branco e.a., ‘sur lie’ tot botteling
€ 16.20 /fles
De druiven werden meteen geperst en het sap overgeheveld naar een houten vat om te vergisten. Het sap werd integraal in houten vaten vergist en de wijn bleef nadien een jaar op vat zonder overheveling noch battonage. De wijn werd gebotteld zonder filtering noch klaring.
Humus tinto 'Tosco' 2017
Castelão & Touriga, natuurwijn
€ 14.80 /fles
Wie op zoek is naar 'vin nature' die ook nog heerlijk smaakt, heeft zijn doel bereikt. Rodrigo werkt 100% natuur, voegt dus niets toe aan zijn sap, maar probeert niet per se zijn wijn ook zonder sulfiet te produceren, hij gebruikt gewoon het absolute minimum. En soms blijkt dat de wijnen ook stabiel blijven zonder enige toevoeging en dan bottelt hij ze zo. Bij deze cuvée bleek bij analyse dat er 2 mg/l aanwezig is. Dat is bijzonder weinig als je weet dat het RAW Wine charter de grens voor sulfiet in natuurwijn op 70 mg/l legt. Die 2 mg werden door de wijn zelf gevormd tijdens de gisting.
Vinho Regional Lisboa - Casal Figueira - Marta Soares - Biodynamie
Antonio 2015 - 2016
Vital, 8 mnd Franse eik
€ 21.80 /fles
Ongetwijfeld één van de puurste en meest karaktervolle witte wijnen die in Portugal geproduceerd worden. Uniek in alle opzichten. De Vital-druif komt wereldwijd nog voor op een handvol kleine percelen. Ze liggen allemaal net boven Lisboa. Marta Soares maakt er superwijn mee.
De druiven voor deze wijn komen van 5 kleine, oude wijngaarden in de heuvels ten noorden van de Serra de Montejunto, op zo'n 50km boven Lisboa en niet ver van de Atlantische kust. De bodem is hoofdzakelijk kalkhoudend. Door de hoogte van de wijngaarden, de oriëntatie naar het noorden en de nabijheid van de oceaan is er maximale afkoeling voor de wijnstokken zodat de zuren in de druiven behouden blijven en de basis voor een finessevolle wijn gegarandeerd is. De teelt is biodynamisch en er worden ook geen gekweekte gisten toegevoegd om de gisting te starten. 8 maanden in houten vaten van Franse eik.
Casal Figueira Tinto 2015
Castelao
€ 16.80 /fles
Lisboa - D.O. Bucelas - Quinta da Murta - Biodynamie
Murta Classico Branco 2015
Arinto, gisting op Franse eik, 12 mnd ‘sur lie’ met battonage
€ 14.80 /fles
Voor de 'Classico' gebruikt Franck Bodin druiven van de percelen die wat meer afgeschermd liggen van de koele oceaanwind en daardoor wat rijper zijn.
Het resultaat is een wijn met meer body en na wat jaren rijping op fles ook een mooie diepgang.
Murta Branco 2015
Arinto, 4<6 mnd ‘sur lie’ met battonage
€ 9.90 /fles
De Franse ingenieur, Franck Bodin, gaf zijn carriière een nieuwe wending door Quinta da Murta over te nemen en wijnmaker te worden. Hij veranderde drastisch de praktijken die er golden. De wijngaarden werden naar bio-dynamie geconverteerd en het gebruik van gekweekte gisten en enzymen (wat nog op vele plaatsen standaard is, zeker voor witte wijnen) werd meteen gestopt. De wijnen van Murta tonen nu de kwaliteiten van de eeuwenoude appellatie Bucelas terug in al hun glorie.
De wijnen hebben wel wat tijd nodig om op dronk te komen. Vandaar dat we nu pas de 2015 aanbieden.
Murta Tinto 2016
Touriga Nacional, Syrah, 12 mnd Franse eiken
€ 9.90 /fles
Alentejo - Rui Reguinga
NIEUW - Terrenus branco 2017
Wit, field blend, Arinto, Fernão Pires, Roupeiro, rijping op eiken
€ 15.10 /fles
Alentejo - Rui Reguinga - Terrenus branco 2017
field blend: Arinto, Fernão Pires, Roupeiro, ...
Inox cuves met temperatuurcontrole en een klein deel vergist in houten vaten. Rijping op houten vaten gedurende enkele maanden.
Deze 2017 proefde Julia Harding nog niet, maar over de 2016 schreef ze: 'Stony, dry (rather than sweet) with a real undertow of structure. Hint of ginger. Cool. Very unlike anything else.'
De unieke oude wijngaarden zijn beplant met bush vines en er staan maar liefst 15 verschillende druivenrassen door mekaar geplant. Dat maakt het oogsten allesbehalve eenvoudig en zorgt ervoor dat de samenstelling elk jaar lichtjes varieert afhankelijk van de rijpheid van de verschillende rassen. Met de naam 'Terrenus' maakt Rui heel duidelijk een 'terroir'-claim en wie deze karaktervolle wijn proeft, zal merken dat dat niets overdreven is. Zoveel eigenheid komt in de Alentejo zelden voor.
NIEUW - Terrenus Tinto 2016
Rood, Field blend, Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet, 14 mnd eik + 10 mnd fles
€ 17.60 /fles
Alentejo - Rui Reguinga - Terrenus Tinto 2016
field blend, Aragonez, Trincadeira, Alicante Bouschet. Gisting op inox cuves met temperatuurcontrole en lange schilweking, opvoeding van 14 maanden op Franse eiken vaten (deels nieuw, deel 1 jaar oud) en 10 maanden op fles
De unieke oude wijngaarden zijn beplant met bush vines en er staan maar liefs t 15 verschillende druivenrassen door mekaar geplant. Dat maakt het oogsten allesbehalve eenvoudig en zorgt ervoor dat de samenstelling elk jaar lichtjes varieert afhankelijk van de rijpheid van de verschillende rassen. Met de naam 'Terrenus' maakt R ui heel duidelijk een 'terroir'-claim en wie deze karaktervolle wijn proeft, zal merken dat dat niets overdreven is. Zoveel eigenheid komt in de Alentejo zelden voor.
Intensus Reserva 2017
Rood, Aragonêz, Alicante Bouschet en Trincadeira, deels op vat
€ 8.70 /fles
Alentejo - Rui Reguinga - Intensus Reserva 2017
Aragonêz, Alicante Bouschet en Trincadeira, deels op vat.
De kleine broer van Terrenus heeft z'n naam niet gestolen: intens proefplezier verzekerd.
Madeira - Barbeito Vinhos & Bert Jeuris, The Madeira Collection
Madeira Collection N°1
Medium sweet, Tinta Negra, Verdelho, Malvasia, 50 cl
€ 26.00 /fles
Madeira Collection N°2
Dry, Tinta Negra, Verdelho, Sercial, 50 cl
€ 26.00 /fles
Madeira Collection N°3
Malvasia, 50 cl
€ 26.00 /fles
Madeira Collection N°4 - Rainwater
Tinta Negra, Sercial, Verdelho, 50 cl
€ 26.00 /fles
Madeira Collection N°5
Tinta Negra, Sercial, Verdelho, blend 30>50y, 50 cl
€ 40.00 /fles
Vinho do Porto - Morgadio de Calçada, Niepoort Vinhos
Morgadio de Calçada Dry White
Codega, Rabigato, Viosinho, Arinto en Gouveia, >40 mnd vatrijping
€ 13.50 /fles
De vinificatiemethode van deze witte porto is opvallend traditioneel en wordt vandaag nog amper toegepast door andere producenten. Het sap ondergaat een lange schilweking in open granieten gistingskuipen (lagares) met regelmatige sessies waarbij de d ruiven met de voeten geplet worden. De gisting voltrekt zich tot de wijn bijna volledig droog is en pas dan gebeurt de 'mutage'. Dit is de toevoeging van eau-de-vie van rond de 70% vol. waardoor de gisting stopt en de porto een feit is. Er blijft dan nog zo'n 40 gram vergistbare suiker per liter wijn over (=restsuiker) wat voor porto zeer weinig is en vandaar dat we ook spreken van een 'Dry White'. De smaaksensatie is trouwens één van 'bijna droog', m.a.w. zeer droog voor een porto, maar nog alt ijd zoeter dan een droge witte wijn.
- Omdat het hele vinificatieproces serieus genomen wordt, geldt dat ook voor de rijping. De meeste witte porto's krijgen amper vatrijping en zouden daar ook niets mee winnen. Bij Morgadio da Calçada zorgt een strenge selectie van de druiven voor een mo oie materie bij de start en die kan door een voldoende lange rijping in houten vaten alleen maar een fijnere smaak ontwikkelen. Niepoort garandeert dan ook een minimale vatrijping van 3,5 jaar.
Morgadio de Calçada Tawny
Field Blend: Touriga Franca & Nacional, Tinto Cão, Tinta Roriz,e.a. 3 à 4y
€ 12.70 /fles
Morgadio de Calçada Tawny Reserve
Field Blend: Touriga Franca & Nacional, Tinto Cão, Tinta Roriz,e.a., 6 à 7y
€ 18.10 /fles
Morgadio de Calçada Colheita 2000
Field Blend: Touriga Franca & Nacional, Tinto Cão, Tinta Roriz,e.a., 14y
€ 42.40 /fles
Morgadio de Calçada Ruby Reserve
Field Blend: Touriga Franca & Nacional, Tinto Cão, Tinta Roriz,e.a. 3 à 4y
€ 14.70 /fles
Morgadio de Calçada LBV 2013
Field Blend: Touriga Franca & Nacional, Tinto Cão, Tinta Roriz,e.a., 4y
€ 18.20 /fles
Morgadio de Calçada Vintage Port 2015
Field Blend: Touriga Franca & Nacional, Tinto Cão, Tinta Roriz,e.a. 2y
€ 38.90 /fles
- {{ error_message }}
- {{ product.amount }} x {{ product.description }}
Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}