Dominio del Bendito

Dominio del Bendito

Een jonge Fransman, Antony Terryn, zocht en vond zijn droom in het 'Oude Europa'.
Na vele omzwervingen in Chili, Portugal, Spanje, de Pacifische kust van de Verenigde Staten, en natuurlijk Frankrijk, op zoek naar een 'grootse' wijngaard om wijnen met karakter te kunnen maken, streek hij neer op een prachtige plek, een oude woestijn: Toro, La Jara.
Dominio del Bendito werd opgericht in 2004, en beslaat dankzij de voortdurende passie en groeiende faam, momenteel 15 ha (80% hiervan zijn min. 45 jaar oude stokken, 'pie franco', sommigen zijn reeds meer dan een eeuw oud). Nog eens 15 ha worden door Dominio del Bendito beheert; biologische wijnbouw (artisanaal en zo natuurlijk mogelijk), met oude wijnstokken 'en vaso' (gobelet-snoei) zonder enige vorm van irrigatie.

D.O.Toro

De wijnen van de D.O. Toro (°1987) genieten een eeuwenoude geschiedenis.
Reeds vanaf de 11de eeuw, kende deze wijn grote faam, zelfs buiten de 'comarca'.
Later waren het de 'caldos de Toro' die meevoeren ter ontdekking van Amerika.
Een kleine terugval eind jaren 1900, wordt in de 21ste eeuw teruggedraaid, door een nieuwe generatie goed opgeleide oenologen en investeringen in de nieuwste vinificatietechnieken.
Gelegen in het uiterste westen van Castilla y León, met 12 gemeenten in de provincie Valladolid en 3 in de provincie Zamora, in de vallei van de Duero (beter bekend als 'Rio de Oro' in hun tijd van glorie), voordat deze Portugal binnenstroomt, beslaat het momenteel 5960 ha, verdeeld over 43 geregistreerde wijnhuizen.
De omgeving wordt gekenmerkt door wijngaarden waarvan de hoogte varieert van 600 tot 750 meter, op bruine bodems, met zandige tot steenachtige ondergrond, arm aan organische stoffen en mineralen.
Het klimaat is continentaal met Atlantische invloeden, gekenmerkt door weinig neerslag, 350-400 mm per jaar, grote temperatuursverschillen (-15 °C - 40 °C); grote dag-nachtschommelingen ('s zomers noteren we 's nachts zelfs soms minder dan 10 °C). Kortom, alle condities verzameld om topwijnen te maken!

El Primer Paso 2013
14,50€
Tinta de Toro, 18 mnd eik (F & A)
Las Sabias 2012
22,40€
Tinta de Toro, 16 mnd Franse eik
El Titán del Bendito 2012
44,00€
Tinta de Toro, 20 mnd Franse eik


Bekijk hier de volledige prijslijst!

Dominio del Bendito
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x