Bodegas Fábregas

Bodegas Fábregas

De familie Fábregas, met name Don José María Fábregas Roy, stond mee aan de wieg bij oprichting van de D.O. Somontano in 1984.

Bodegas Fábregas, opgericht in 1883 en gesitueerd in het oude centrum van Barbastro, de Barrio San Juan, in een gerehabiliteerde alcoholstokerij, waarbij de oude architecturale magazijnen en destillatietoren, werden behouden.

De jonge Gonzalo Alcalde Fábregas zet er de traditie van vijf generaties wijnbouwers en wijnmakers verder.
In de afgelopen jaren hebben de installaties een grondige modernisering ondergaan.
De recent gemoderniseerde faciliteiten beschikken over alle nodige apparatuur voor het oogsten, verwerken, vinifiëren van de druiven en het rijpen en bottelen van de wijnen.

Bodegas Fábregas bezit 52 ha wijngaarden en zet zich in voor de herwaardering van de autochtone druivenrassen (Garnacha Blanca, Moristel, Garnacha Tinta en Parraleta), naast de traditionele variëteiten die de regio de laatste decennia als het ware hebben overspoeld (Merlot, Cabernet, Syrah, Chardonnay en Gewürztraminer).

Traditie maakt deel uit van hun manier van wijnmaken, zoals de naam Mingua, verwijzend naar de 'afnemende maan', waar bij in heel Alto Aragón de overtuiging aanwezig is dat de wijnen beter bewaard kunnen worden als ze in vaten/cuves opgeslagen liggen en waardoor deze, tijdens de in de winter afnemende maan, tot rust komen en zuiver en stabiel worden.

De wijnen van Bodegas Fábregas weerspiegelen de traditie maar met een vleugje  levendigheid en unieke durf.

Bekijk hier de volledige prijslijst

Bodegas Fábregas
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x