Alle Malbec wijnen op een rijtje

Remember 17 april = World Malbec Day

Alle Malbec wijnen op een rijtje

Luca Old Vine Malbec 2018

Oude stokken >50j, 35% in nieuwe Franse eiken,

info Meer info

€ 22.70 /fles

Mil Historias Malbec 2018

Spanje, 4 maand Frans eiken (225l) & amforen

info Meer info

€ 10.20 /fles

D.O. Manchuela - Bodega Altolandon - Mil Historias Malbec 2018

100% Malbec, 4 maanden Franse eiken (225l) & amforen

Rosalia Molina weet als geen ander deze druif naar een heerlijke sappige wijn om te zetten.

Briljante, kersenrode met paarse tinten, intens kleurende tranen, belooft veel concentratie in de mond.

De neus is complex en verfijnd, intens fruitige aroma's van bramen en bosbessen op een zeer kruidige achtergrond (laurier, rozemarijn, kruidnagel,...), en verfijnde florale aroma's van rozen en viooltjes.

In de mond zet deze wijn zeer sappig en soepel aan, met verfijnde tannines, opnieuw een mooie frisse kruidigheid; munt, zwarte peper, sappige donkere fruitigheid; bosbessen, braambessen, pruimen met hints van bitterzoete cacao, tabak, zwarte thee. heerlijk complexe wijn.

Heerlijk bij verfijnde kruidige gerechten zoals: tajines en curry's.
close

Don David Malbec 2019

Argentina, Malbec, 12 maanden nieuwe eik

info Meer info

€ 9.30 /fles

Cafayate, Calchaqui Valley (Salta region) - Bodega El Esteco - Don David Malbec 2019

In de Calchaqui Valley bevind zich een strip woestijn met arme rotsachtige bodems die geïrigeert worden door smeltwater uit de Andes. Op een hoogte van >1800m zijn er grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wat zorgt voor een gelijkmatige rijping van de druiven en resulteerd in geconcentreerde wijnen.

70% rijpt in nieuwe eiken vaten, zowel Frans als Amerikaans, de overige 30% blijft op inox.

Levendige rode kleur met violette tonen, gekleurde tranen duiden op een stevige structuur.
Pruimenjam en zwart fruit, zwarte peper, tabak, vanille en geroosterde geuren domineren het aroma. Verleidelijk met een z
eer goede balans, rijpe zachte tannines, fruitig met een chocoladetoets en een aangename lange finish.

In 

close

El Esteco 1946 Old Vines Malbec - wordt verwacht

Argentina, Malbec, 11 maanden op de gisten, ongefilterd.

info Meer info

/fles

Cafayate, Calchaqui Valley (Salta region) - Bodega El Esteco - El Esteco Old Vines 1946 Malbec 2019

In de Calchaqui Valley bevind zich een strip woestijn met arme rotsachtige bodems die geïrigeert worden door smeltwater uit de Andes. Op een hoogte van >1800m zijn er grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wat zorgt voor een gelijkmatige rijping van de druiven en resulteerd in geconcentreerde wijnen.

De Finca ‘Las Mercedes’ is een pergolawijngaard met 370 Malbecstokken met een minimum leeftijd van 70 jaar. De fermentatie met autochtone gisten gebeurt in cementen eieren. De wijn blijft nadien nog 11 maanden in contact met de 'fine lees', wortd ongefilterd gebotteld.

Deze wijnen zijn een unieke expressie van 'Old Vines' met pakken zwarte kersen en bessen, intense pittige kruidigheid en een florale viooltjestoets. Levendige, energieke en fluweelzachte tannine met een goede beet en een kalk getypeerde minerale textuur. Pure terroirexpressie!


close

Escorihuela Gascón Limited Production Malbec 2018

Argentina, Malbec - 10 mnd eik (F & A)

info Meer info

€ 22.30 /fles

Mendoza - Escorihuela Gascón - Pequeñas Producciones Malbec 2018

Deze Malbec is afkomstig van vier wijngaarden: Las Compuertas en La Consulta, meer dan 100 jaar oude wijngaarden met diepe kleigrond. Vistaflores met leemzandgrond en een aanzienlijke hoeveelheid kalkrotsen en '' Finca El Cepillo '' met diepe zandleem op het lagere gedeelte, het hoger gelegen deel heeft een rotsachtig profiel dat rijk is aan calciumcarbonaat.

Helder en geconcentreerd violetrood met paarse tinten. Aroma's van rijp fruit, pruimen, kersen en bosbessen, viooltjes en wilde bessen over aardse, gerookte tonen en een kruidige toets .

Breed en sappig. Intens zwart fruit, leder en tabak. Jonge, fluwele tannine met een lange en intense afdronk,close

Escorihuela Gascón President’s Blend 2017

Argentina, Malbec, Cabernet Sauvignon., Syrah, 13 mnd eik (F & A)

info Meer info

€ 27.80 /fles

Mendoza - Escorihuela Gascón - President’s Blend 2017

Malbec & Syrah uit El Cepillo, Uco Valley, rijpen 16 maanden in Franse eiken. Cabernet Sauvignon uit San José, Tupungato rijpt eveneens 16 maanden in Franse eiken.

Diep violet rood, een complexe neus met aroma's van cassis, zwarte pruimen, specerijen en een Provencaalse kruidigheid naast rokerige ondertonen, kruidnagel, vanille en cacao.

Elegant breed en mondvullend, stevig en sappig, fris en fruitig met wild fruit, balsamico toets en toast. Ronde en fluweelzachte tannine zorgen voor een goede balans met de strakke zurenen een lange fijne afdronk.close

Alamos Malbec 2019

Argentina, Malbec (15% Bonarda & 5% Syrah), 6>8 maanden Franse eiken

info Meer info

€ 7.90 /fles

Mendozo - Alamos by Catena Catena - Alamos Malbec 2019

85% Malbec, 15% Bonarda & 5% Syrah, uit Uco Valley, 6 tot 8 maanden in Franse eiken.

Dieppaars met violette accenten. Aroma’s van zwarte krieken met een licht florale en toasty toets.

Rijk en vol in de mond met rijpe geconcentreerde cassis, braambessen verweven met zwarte chocolade en zoete kruidigheid van de eik. Rijpe zachte tannins in de finale.


close

Catena Malbec 2018

Argentina, Malbec - 12>14 mnd eiken

info Meer info

€ 14.20 /fles

Mendoza - Catena Zapata - Catena Malbec 2018

De druiven zijn afkomstig van 3 verschillende wijngaarden, Lunlunta 920 m: aluviale oorsprong. Leemachtige klei in de bovengrond met ronde keien. El Cepillo, Eugenio Bustos 1090m: aluviale oorsprong. Leemzandgrond met dikke kalklagen en ronde keien. Gualtallary 1450m: aluviale oorsprong. Grind en kalksteenbodem.

Koude maceratie gedurende 5 dagen bij 8,8ºC om aroma's te extraheren. De most wordt vervolgens 12 dagen gefermenteerd met wilde gisten gevolgd door een maceratie na de gisting van 19-22 dagen. Nadien verblijft de wijn nog 12 maanden op gebruikte vaten. De vatkeuze varieert afhankelijk van de wijngaard en het oogstjaar.

Diep violette kleur met paarse reflecties, aroma's van rijp rood en donker fruit met een florale toets van viooltjes en lavendel, mooi gedoseerd vanille en mokka. Rijk en geconcentreerd mondgevoel met bosbessen en bramen wat leder en kaneel. Mooie geïntegreerde tannines, een zuivere zuurgraad en wat vuursteen. Goede lengte.

Robert Parker's Wine Advocate '2018 seems like a very good year for young and juicy reds, which is what the 2018 Catena Malbec is, a pure varietal that shows the typicity of the grape and the freshness of the year. It has the telltale aromas and the soft and velvety texture of the grape, with nicely integrated oak and a dry, long and pleasant finish. This has mind-boggling quality for the quantity Rating: 91+'


close
  • {{ error_message }}
  • {{ product.amount }} x {{ product.description }}

Naam: {{ name }}
Adres: {{ street }} {{ city }}
Telefoonnummer: {{ phone }}
E-mailadres: {{ email }}
Opmerkingen: {{ remarks }}
Tijdstip: {{ delivery_time }}

Alle Malbec wijnen op een rijtje

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x